Klockan 07:00
– 9 grader – blå himmel med dis – snömängden som kom sista dygnet är mellan 15-20 cm – vind NW 1.7 m/s kall vind innan solen börjar värma – vattenstånd Blåsjön 426.19 lire mer än i går.

Mobil Telia fortfarande medioker funktion har man tur så kommer det sms om att någon försökt ringa. Enligt uppgift felet avhjälpt TORSDAG……..
Finns en orsak till mobil med dubbla simkort och funktionen ringa över wifi. Som vanligt hängslen livrem och livlina anno år 2021
Ni som vill nå oss ring mitt Telenor nr 070 845 13 80.

Läste en rubrik nu på morgonen och kaffet satte sig på tvären va fa…..
Nämligen att xxx räddade brukare ur brinnande hus. Att rädda någon ur brinnande hus är fantastiskt bra gjort.

Men när massmedia skriver rubrik om detta hjältedåd Då är den räddade personen nedgraderat till en Brukare skrämmande skamligt oetiskt, snart kommer ett femsiffrigt nummer efter förnamnet Brukare vägen dit är rak tyvärr.

Insikten slog mig med kraft att titeln brukare blir vår också om vi inte håller oss friska och krya. Hur kan man döpa människor till brukare, människor som jobbat och skött sig ett helt liv, en parasit stämpel om något.
Finns få ord som gör mig så upprörd som detta förnedringsord som har satts på våra/ vi äldre som behöver hjälp i vardagen.
Men de som infört denna fruktansvärda titel på en grupp människor som skapat deras nuvarande välstånd har total brist på insikt och respekt, vilket är ännu mera skrämmande efter som dessa människor sitter vid makten. Enda trösten är att ´ de såg det inte komma’ men de blir också äldre och i behov av hjälp med andra ord BRUKARE.

Vad händer på Fjällcampen i dag? Jo förmodligen snöröj med traktor, spade och snöslunga. Tidsåtgång hela dagen med avbrott för kortare turer med hundarna och spark.