Dagens morgonbild ljuvligt ute nästa vår i luften

+5.4 grader – vind NW 0.8 m/s – vattenstånd Blåsjön 434.24 snittet senaste 20 åren denna dag är 433.45 med andra ord 80 cm lägre vilket är ruskigt många liter på en sjö i denna storlek. Ingen vattenbrist här och bäckarna går för fullt med påfyllning till sjön.

När man läser uttalanden och påfund från vår regering i tidningar, internet lyssnar på radio och tv blir man först chockad, sen tror man det är ett skämt, sen inser man att de menar allvar och då blir man rädd. Att hitta på så mycket som slår så hårt mot sitt eget folk bara för att tro att man är bäst i klassen, när verklighet är att man sitt med dumstruten i skamvrån och ser det inte komma. Det enda som intresserar dessa damer och herrar och nu får vi verkligen hoppas att detta inte beror på att våra styrande är inkvoterade i stället för valda på sina egna lysande egenskaper är nämligen koldioxidutsläpp och uhjälp. Sen om Norrland och resten av Sveriges glesbygd utarmas och dör är en tydlig bisak med låg prioritet. En sak till som får mig att reagera är utsatta områden då pratas det bara om förorter men vadå utsatta!!! Norrland 30 mil till Sjukhus, 20-30 mil till polis, snö kallt ofta elavbrott, arbetslöshet, mycket äldre människor med väldigt låga pensioner, en ej fungerande infrastruktur det är väl ända utsatthet elller?
Funderar också runt elsparkcyklar och kollektivtrafik, detta måste vara samhället största gissel för där dessa saker finns och fungerar, där bränns det bilar och mördads som aldrig förr. Kanske man skulle skriva till regeringen och be om förbud på sparkcyklar och kollektivtrafik för att få ordning på Sverige (sarkastisk)

Nog om detta nu först kaffe sen ta tag i vår verklighet i det norra hörnet av Jämtland.

Dags att klippa gräset😎