-18 grader – vindstilla – ingen snö å snödjup här nere fortfarande 1 dm hård snö och på fjället ca 40-50 cm.
Islägesrapport Blåsjön kommer med ljuset.

Gårdagens eftermiddag spenderades bredvid spisen och grytorna och resultatet blev ca 50 paltar som som nu har frusits ner i gratis frysen nämligen på på bron för att nu i dag stoppas ner i riktiga frysboxen, blir fint att äta när man inte ids laga mat eller har roligare saker för sig.

Sneglar mot Norge och färg/bygg/ handeln där för min favorit färghandel finns inte längre nämligen Roger färg´s butik i Gäddede men tidens tand tuggar och vi blir inte yngre någon av oss och nu närmaste åren kommer det att försvinna många företagare kollegor som vi jobbat med under alla dessa 27 år som vi bott här känns både vemodigt/skrämmande och väldigt sorgligt.

Seglade iväg…..med vad var min tanke jo något som jag hotat med i flera år nämligen måla om tvrummet och nu i stället för terrakotta ska färgen bli vit är tanken som vanligt, men har varit med förr och helt plötsligt blir jag kär i någon FÄRG men nu ska det banne mig bli vitt men en snäll/varm vit färg eventuellt en fondvägg i annan färg för Macke vill ha en vägg röd
och blir det skräcklich så är det ju bara att måla om.
De som känner mig vet att nu är det snart jul för när de andra börjar baka då börjar jag ofta men inte alltid måla/tapetsera, men va fa… jag är jag

Lite nya bilder blev inget Norge idag men kanske i morgon.

Bäck mittemot Leipik svallisen bara ökar i både bäckar och diken i kylan
Närbild samma bäck

Leipikvattnet

Igår eftermiddag hemma läckert när himlen bak/över Blåsjöfjället färgas i orange

Isen å Blåsjön är följande utanför Storviken bak udden och mot sundet verkar det vara ofruset en sträcka mot Ankarede vet jag inte kan vara både is och utan is
annars is hela sjön NÄRA NU