-0,5 grader mörkt ute och vindstilla. Ser oxå 2 ljusa ränder vid horisonten mot sydost annars verkar det bara mörkt. Försiktighet krävs nog vid bilkörning nu på morgonen såg blankt ut på vägen och frostigt.
Idag är det kollarnas dag för både vågen i kiosken ska kollas att den väger på grammet och eldnings anläggningen ska kollas så en utgift på ca 2000 kr om allt är som det ska törs inte tänka tanken på vad kostnaden blir om det inte är allt som det ska.

En tanke som har föresvävat mig är hur kan det komma sig att vi har så många måsten när det gäller kollar och kollavgifter när det gäller bilar, hus å hem och framför allt företag, men när det gäller oss själva så skiter högaktningsfullt överheten om vi lever plågas eller dör.
Har aldrig någonsin hört talas om att tankarna funnits att alla ska bli kallade till sjukvården för en årlig genomgång och koll av hälsotillståndet vilket egentligen vore en ganska logisk åtgärd. För ska inte Reinfelt, Juholt och grabbarna värna om oss undersåtar och kämpa för att vi ska må/ha det bra, för det är ju därför de är anställda….. eller har jag missat något.

Jo viss skulle en sådan sak kosta men den ger så mycket i så många steg ett mervärde och en samhällsuppryckning av stora mått.
Många arbetstillfällen skulle komma att skapas inom sjukvårdssektorn vilket ger stora ringar på vattnet inom andra sektorer.
Sjukvården skulle på så sätt kunna sätta in åtgärder i många fall i ett så tidigt stadium att enorma mängder lidande skulle minimeras.
Sjukvården fick möjligheten att behandla mera orsaker till tillstånd och inte symtom
Vi skulle få ett friskare och gladare samhälle.

Så våra kära politiker skaffa er en plan fokusera på ett område i taget, och framför allt akta er för EU som är ett Napolionprojek.
Tar bara tid pengar och ger inget vettigt tillbaka utan skapar bara problem, från felböjda gurkor och uppåt i hela kedjan

Snö idag sen regn och kraftig blåst men lilla rosen trotsar vintern och blommar vackert gult