10,3 grader grådis och regn men enligt vännen yr.no ska det bli fin väder sen i dag, å vilket är bra för då torkar tvätten och gräsmattorna går att klippa för de är långgräsiga och behöver en snagg.

Långe sen det var så mycket jägare i vårat område en del hittar fågel en del inte så ingen ska komma att påstå att det är enkelt att jaga fågel men väldigt roligt,
bara lyckan att se en fågelhund oavsett ras i sök över fjället är så underbart vackert, farten stilen intensiviteten och framför allt lyckan hos hunden att göra det den är skapt för, att sen se en ansmygning som övergår i skarp stånd är väldigt andrenalin höjande.
……sen kan allt hända men i den bästa av världar så reser hunden på kommando fågel skarpt och precist och när fågeln lättar sätter sig hunden och husse/matte skjuter en fågel som människans bästa vän apporterar men men det är som sagt i den bästa av världar så i stället för skott kan det ljuda kraftiga jägarmässiga premalskrik över fjället
som har för avsikt att få stopp på den tidigare så kallade människans bäste vän som
förvandlat på en tiodels sekund till en döv förbrytare

Här sitter man med tekoppen drömmer sig bort har öppnat kiosken har liks inget annat för mig. Lilla Riska har varit ut gjort det en fin hund sk göra ute och nu sover hon brevid mig i hundsängen tänk att den lilla söta valpen hade tur för några dagar sedan.
Maggan och Liza var ute och plockade svamp för några dagar sen med Riska å Raska när Maggan uppmärksammande det karatäristiska ljudet av en speltjäder, och det som låter och ser ut som en spelgalen tjäder är en spelgalen tjäder.
Maggan kopplade snabbt valparna och de drog från platsen i fart för säkerhet skull tog hon en rejäl påk med sig för tjädern förföljde dom en bit.
Allt gick bra men kunde ha gått väldigt snett för småvalpar och en spelgalen tjäder är en väldigt dälig kombination än en gång ser man vikten att välja sina vänner med omsorg för då går allt gott vad som än händer